Bērnu svētku ietvaros 2.jūnijā  Ventspils valstspilsētas pašvaldības priekšsēdētājs Jānis Vītoliņš pasniedza Ventspils valstspilsētas pašvaldības atzinības rakstus par nozīmīgu ieguldījumu bijušajām bērnudārzu vadītājām un skolotājām.

Atzinības rakstu “Par nozīmīgu ieguldījumu un profesionalitāti izglītības pakalpojumu nodrošināšanā Ventspilī, sekmējot izglītojamo augstus mācību sasniegumus” saņēma bijušā bērnudārza “Vāverīte” vadītāja Anda Brūkle. A. Brūkle strādājusi par vadītāju bērnudārzā “Vāverīte” kopš 1996. gada, bet no š.g. 31.maija ir nolēmusi doties pelnītā atpūtā. A.Brūkles vadītais bērnudārzs “Vāverīte” pastāvīgi uzrādījis augstus rezultātus audzēkņu sagatavošanā pamatizglītības uzsākšanai.  Bērnudārzs ir pieprasīts ventspilnieku jauno vecāku vidū, un vecāku pozitīvās atsauksmes par iestādes vadītājas vadīto kolektīvu veicina jauno vecāku vēlmi izvēlēties bērnudārzu “Vāverīte” par vietu, kurā viņu bērni apgūs pirmsskolas izglītības zināšanas.

Atzinības raksts “Par nozīmīgu ieguldījumu un profesionalitāti izglītības pakalpojumu nodrošināšanā un iekļaujošās izglītības attīstībā Ventspilī” piešķirts arī bijušajai bērnudārza “Eglīte” vadītājai Inārai Naglei. Ināra Nagle strādājusi par vadītāju bērnudārzā “Eglīte” kopš 2000. gada, bet no š.g. 31.maija ir nolēmusi doties pelnītā atpūtā. Bērnudārzā “Eglīte” šobrīd tiek īstenota pirmsskolas izglītības programma, speciālās pirmsskolas izglītības programma izglītojamajiem ar valodas traucējumiem un speciālās pirmsskolas izglītības programma izglītojamiem ar garīgās attīstības traucējumiem. Bērnudārzā “Eglīte” 2022. gada aprīlī tika atvērtas divas grupiņas 44 ukraiņu bērniem, kas darbojās līdz 2023. gada 31. augustam. No 2023.gada 1.septembra ukraiņu civiliedzīvotāju bērni tika integrēti citās grupās. Lai sekmētu pāreju uz izglītības procesu valsts valodā, šajā mācību gadā bērnudārzs “Eglīte” aktīvi iesaistījies “Vienota skola” pieejas īstenošanā.

Ar Atzinības rakstu “Par nozīmīgu ieguldījumu un profesionalitāti kultūrizglītības nodrošināšanā Ventspilī” apbalvota Inga Spodiņuka. I. Spodiņuka Ventspils Jaunrades namā strādā 23 gadus un vada mūsdienu deju studiju “Skorpions”. Šo gadu laikā dejotprasmi apguvuši vairāk kā 600 bērni vecumā no 3 līdz 19 gadiem. Skolotāja ar savu enerģiju un milzīgajām darba spējām iedvesmo audzēkņus. Viņa pati dejām veido horeogrāfiju, piemeklē nepieciešamo mūziku, modelē un šuj tērpus. Ar šo oriģinālo repertuāru dejotāji gūst augstus rezultātus valsts līmeņa konkursos un skatēs, kā arī priecē skatītājus Ventspils pilsētas un Ventspils Jaunrades nama pasākumos.

Atzinības rakstu “Par nozīmīgu ieguldījumu un profesionalitāti atbalsta nodrošināšanā izglītībā Ventspilī” saņēma Inese Sorokina. Ventspils Centra sākumskolas skolotāja I. Sorokina sevi ir apliecinājusi kā profesionāli pedagoģijas un izglītības jomā. Ar mērķtiecīgu darbu, īstenojot iekļaujošo izglītību, pedagoģe sekmē skolēnu pašvadītu mācīšanos un atbildību par saviem mācību rezultātiem, veicina cieņu pret latviešu valodu, kultūras mantojumu un tautas tradīcijām, rosinot piederības sajūtu skolai,  pilsētai un valstij, kas ir būtiski pilsoniskās līdzdalības sekmēšanas priekšnosacījumi.

03.06.2024.