Jaunajam mācību gadam lēnām tuvojoties, Ventspils Izglītības pārvalde nāk klajā ar jaunu grāmatu.

Grāmata “Ventspilnieka ābece. Stāsta mazie ventiņi” ir pirmsskolas izglītības iestāžu vecāko grupu bērnu, nu jau topošo pirmklasnieku, radīta ābece, kurā mazie ventspilnieki ir skaidrojuši Ventspilī nozīmīgas vietas un objektus. Grāmata ir ilustrēta ar košiem Ventspils skolu un bērnudārzu audzēkņu darbiem. Lai grāmatu padarītu multimediālu, vairākās lapaspusēs atrodami QR kodi, kurus noskenējot, atveras video materiāli, kuri tika radīti brīvdabas pedagoģijas kontekstā.

Paldies visiem iesaistītajiem Ventspils pirmsskolu un skolu pedagogiem, kuri mudināja un atbalstīja bērnus skaidrojumu, zīmējumu un video radīšanā.

Drīzumā grāmatas nonāks Ventspils pirmsskolās, kā arī skolu un pilsētas bibliotēkās. Grāmatas saņēma arī 9. un 12. klašu absolventi, bet mācību gada sākumā tās saņems pirmklasnieki un grāmatas līdzautori.

“Ventspilnieka ābece. Stāsta mazie ventiņi” atklāšanā būs iespējams piedalīties 3. augustā, Ventspils pilsētas svētku laikā, plkst. 14:00 Rātslaukumā.

Grāmata “Ventspilnieka ābece. Stāsta mazie ventiņi” ir jau trešā Ventspils audzēkņu radītā grāmata. Iepriekšējā gadā Ventspils Izglītības pārvalde izdeva grāmatu “Zilās jūras pludmale”, apkopojot skolēnu radošos darbus – dzeju, prozu, vizuālās mākslas darbus – par jūras tematiku, un “Biznesa vārdnīciņa. Skaidro mazie ventiņi”, kur pirmsskolas izglītības iestāžu vecāko grupu bērni pēc savas izpratnes skaidrojuši dažādus biznesa terminus.

01.08.2024.