Otrdien, 19.martā Ventspils 4.vidusskolā vairāk nekā 35 treneri un sporta pedagogi no Ventspils un Kurzemes piedalījās bezmaksas seminārā par bērnu vieglatlētikas programmu “Bērnu vieglatlētika”.

Semināra dalībnieki apguva Starptautiskās Vieglatlētikas federāciju asociācijas (IAAF) programmu “Bērnu vieglatlētika”, ko Latvijā īsteno Latvijas Vieglatlētikas savienība sadarbībā ar veikalu tīklu “Maxima” un Latvijas Sporta federāciju padomi.

Semināra laikā klātesošie tika iepazīstināti ar programmas būtību, tās mērķiem uz ieguvumiem, savukārt praktiskajā daļā Ventspils 4.Vidusskolas 2.klases bērni semināra dalībnieku pavadībā demonstrēja dažādu vingrinājumu izpildi, īstenojot sacensību programmu. Praktiskajā daļā pedagogiem bija iespēja iejusties treneru un tiesnešu lomā. Semināru vadīja IAAF sertificēts lektors Viktors Predbaņņikovs no Igaunijas.

Lektors Viktors Predbaņņikovs norāda, ka programma “Bērnu vieglatlētika” veiksmīgi tiek īstenota visā pasaulē. “Jauni veidi, visdažādākie kustību uzdevumi, komandas veidošana – tas rada patiesu bērnu prieku. Ar šo programmu kā lektors esmu bijis Uzbekistānā, Krievijā, Kirgizstānā, Gruzijā, Kazahstānā un Baltkrievijā. Uzskatu, ka šī programma palīdzēs turpmākajā vieglatlētikas izaugsmē valstī. Katrs komandas dalībnieks piedalās dažādās aktivitātē un šāda taktika palīdz novērst pāragru specializāciju un nodrošina daudzpusīgu un dažādu pieeju vieglatlētikas attīstībā. Uzskatu, ka programma ir labākais ceļš bērnu vieglatlētikas vingrinājumu apgūšanas procesā un mūsu dinamiskajā laikā ir jāmainās arī pašām nodarbībām. Esmu pārliecināts, ka programma palīdzēs atrast jaunus talantus, kuri nākotnē sasniegs augstus rezultātus un pārstāvēs Latviju starptautiskā līmenī,” komentē Viktors Predbaņņikovs.

Programmas mērķis ir veicināt kustību prieku un sporta pamata apgūšanu, kā arī radīt sajūsmu par vieglatlētiku kā spēli. Jauni pasākumi un inovatīva organizēšana dod iespēju bērniem atklāt pamata vieglatlētikas aktivitātes. Programmai ir vairākas priekšrocības – aktivitātēs vienlaicīgi var būt iesaistīti vairāki bērni, labu rezultātu veicina ne tikai stiprākie un ātrākie bērni, vienkārša vērtēšana un punktu skaitīšanas sistēma, uzdevumi mainās atbilstoši vecumam un fiziskajām iespējām un aktivitātes var organizēt gandrīz jebkurā vietā (stadions, rotaļlaukums, sporta zāle, u.c.). Šo iemeslu dēļ programmu var īstenot kā vieglatlētikas treniņos, tā arī sporta stundās.

Šāda veida seminārs ir noticis arī citās Latvijas pilsētās, tādejādi katrā Latvijas reģionā ir īstenoti izglītības pasākumi ar mērķi iepazīstināt vieglatlētikas trenerus un sporta pedagogus ar Bērnu vieglatlētikas programmu.

20.03.2019.