Ceturtdien, 25. jūlijā, Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome atbalstīja pašvaldības dalību Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras projektā “PROTI un DARI 2.0”. Projekta mērķis ir motivēt un veicināt 15 līdz 29 gadus vecus jauniešus, kuri nemācās, nestrādā vai neapgūst arodu un nav reģistrējušies kā bezdarbnieki, iesaistīties izglītības apguvē, tai skaitā aroda apguvē, un nevalstisko organizāciju vai jauniešu centru darbībā.

Projekta īstenošanas gaitā plānots veikt jauniešu profilēšanu, apzinot viņu prasmes, intereses un iegūto izglītību, izpētot personību, noskaidrojot sociālos un ekonomiskos šķēršļus, kā arī nosakot attīstības virzienus. Lai palielinātu jauniešu motivāciju iegūt izglītību un iesaisti darba tirgū, katram jaunietim tiks sagatavota individuāla programma, kuras laikā viņš varēs piedalīties neformālās mācīšanās aktivitātēs, konsultēties pie karjeras konsultanta un psihologa, piedalīties semināros, nometnēs, doties ekskursijās uz uzņēmumiem, kā arī citos pasākumos. Savukārt īpaši apmācīti mentori palīdzēs īstenot individuālo programmu. Katra jaunieša dalība projektā būs aptuveni 4 mēneši.

Iepriekšējā plānošanas perioda projektā “PROTI un DARI” ietvaros Ventspilī atbalsts tika sniegts 31 jaunietim.

Projektu Ventspilī īstenos Ventspils Izglītības pārvalde, sadarbojoties ar Ventspils Sociālo dienestu un veidojot sadarbības tīklu ar valsts iestādēm un nevalstiskajām organizācijām, kuru redzeslokā ir projekta mērķa grupas jaunieši. Līdz 2027. gada beigām paredzēts sniegt atbalstu 23 jauniešiem. Eiropas Sociālā fonda un Latvijas valsts finansējums šim mērķim plānots 49,6 tūkst. EUR apmērā.

30.07.2024.