Ventspils valstspilsētas pašvaldības dome pieņēma lēmumu  atbrīvot Sarmu Beļajevu no pirmsskolas izglītības iestādes “Rūķītis” vadītājas amata, Mariku Lembergu no pirmsskolas izglītības iestādes “Pasaka” vadītājas amata un Ingunu Irbi no pirmsskolas izglītības iestādes “Margrietiņa” vadītājas amata.

Lēmums par Sarmas Beļajevas atbrīvošanu no pirmsskolas izglītības iestādes “Rūķītis” vadītājas amata pieņemts, pamatojoties uz pirmsskolas izglītības iestādes “Rūķītis” vadītājas iesniegumu ar mērķi doties pelnītā atpūtā. Vadītājas pēdējā darba diena noteikta 2024. gada 3.jūlijā

Sarma Beļajeva bērnudārzā “Rūķītis” strādājusi kopš 1977.gadā jeb kopš iestādes dibināšanas – sākotnēji kā audzinātāja, bet no 1988. gada bijusi iestādes vadītāja. Kopumā pirmsskolas izglītības iestādē “Rūķītis” aizvadīti 47 darba gadi. Par profesionālu, kvalitatīvu un atbildīgu Ventspils pirmsskolas izglītības iestādes “Rūķītis” vadīšanu Sarma Beļajeva 2021.gadā saņēmusi Ventspils valstspilsētas domes Atzinības rakstu.

Bērnudārzā “Rūķītis” tiek īstenota pirmsskolas izglītības programma, speciālās pirmsskolas izglītības programma izglītojamajiem ar valodas traucējumiem un speciālās pirmsskolas izglītības programma izglītojamajiem ar jauktiem attīstības traucējumiem. Bērnudārzs “Rūķītis” ir vienīgais bērnudārzs Ventspilī, kurā darbojas 5-6 gadīgo ,,Mazā rūķīšu skoliņa’’, kas nodrošina pirmsskolas izglītības programmas apguvi nepilnu dienu (3,5 stundas dienā), un konsultatīvais centrs, kas sniedz atbalstu ģimenēm, kuras izvēlējušās pirmsskolas izglītības programmu īstenot ģimenē. 2023./2024. mācību gadā pirmsskolas izglītības iestādi apmeklēja aptuveni 190 audzēkņi.

Lēmumu par pirmsskolas izglītības iestādes “Pasaka” vadītājas Marikas Lembergas un pirmsskolas izglītības iestādes “Margrietiņa” vadītājas Ingunas Irbes atbrīvošanu no amata dome pieņēma, pamatojoties uz iepriekš pieņemto domes lēmumu par abu iestāžu pievienošanu pirmsskolas izglītības iestādei “Varavīksne”.

Marika Lemberga pirmsskolas izglītības iestādi “Pasaka” vadījusi kopš 2013.gada.

Bērnudārzā “Pasaka” tiek īstenota pirmsskolas izglītības programma, speciālās pirmsskolas izglītības programma izglītojamajiem ar valodas traucējumiem un speciālās pirmsskolas izglītības programma izglītojamajiem ar jauktiem attīstības traucējumiem. 2023./2024. mācību gadā pirmsskolas izglītības iestādi apmeklēja aptuveni 170 audzēkņi.

Inguna Irbe pirmsskolas izglītības iestādi “Margrietiņa” vadījusi kopš 2020.gada.

Bērnudārzā “Margrietiņa” tiek īstenota pirmsskolas izglītības programma. 2023./2024. mācību gadā pirmsskolas izglītības iestādi apmeklēja aptuveni 120 audzēkņi.

31.07.2024.