Bērnudārzos tiek nodrošināta ne tikai pirmsskolas izglītības satura īstenošana, bet arī sabalansēta ēdināšana: brokastis, pusdienas un launags, kas nodrošina bērnu attīstībai nepieciešamo uzturu. Šāda visaptveroša pieeja ēdināšanai palīdz bērniem uzturēt enerģiju, nodrošinot ikdienas veselīga uztura pamatprincipus.

Sākot ar 5. augustu, visās 9 Ventspils pirmsskolas izglītības iestādēs darbu sāks atklātā konkursā uzvarējušie ēdināšanas pakalpojuma sniedzēji.

Vecāku līdzmaksājums brokastīm, pusdienām un launagam bērnudārzā arī turpmāk būs 2,20 EUR/dienā bērnam no 1,5 līdz 2 gadu vecumam un 2,70 EUR/dienā bērnam no 3 gadu vecuma. Lai arī vecāku līdzmaksājuma apmērs nemainās, no š.g. 5.augusta tiek mainīta norēķinu kārtība – vecāki un bērnudārzā darbinieki turpmāk vairs nemaksās līdzmaksājumu Ventspils Izglītības pārvaldei, bet norēķināsies ar ēdināšanas pakalpojumu sniedzēju.  Norēķiniem ir paredzēts izmantot norēķinu sistēmu Mily.lv, kur vecākiem būs iespēja pārskatāmi sekot līdzi līdzfinansējuma izlietojumam. Vecāki par nepieciešamajām darbībām pārejai uz jauno norēķinu sistēmu tiks informēti gan skolvadības sistēmā e-klase.lv, gan klātienē bērnudārzos.

Ventspils bērnudārzos ēdināšanu nodrošinās trīs uzņēmēji: personu apvienība “Aleks un V Concord Service Group CNC” (bērnudārzos “Rūķītis”, “Zvaigznīte”,  “Saulīte”, tai skaitā tās struktūrvienībā “Pienenīte”), SIA “Aniva” (bērnudārzos  “Bitīte”, “Eglīte” un “Vāverīte”) un SIA “Saltums Kandavā” (bērnudārzos “Varavīksne”, “Pasaka” un “Margrietiņa”).

30.07.2024.