Uzsākot jauno mācību gadu, skolēni no katra Latvijas novada tikās Arēnā Rīga, lai atklātu Latvijas valsts simtgades iniciatīvu “Latvijas skolas soma”. Pasākumā piedalījās arī 112 skolēni un skolotāji no Ventspils.

Atklāšanas pasākumā skolēni iepazina “Latvijas skolas somas” ideju, kuru pēc tam varēs nodot saviem draugiem un klasesbiedriem.

Latvijas valsts simtgades programmas iniciatīvas “Latvijas skolas soma” mērķis ir nodrošināt iespēju valsts noteiktā mācību satura ietvaros katram 1.–12. klašu skolēnam, t.sk., profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem, klātienē izzināt un pieredzēt Latvijas dabas un kultūras vērtības, kā arī iepazīt zinātnes sasniegumus un uzņēmējdarbības veiksmes stāstus īpašā starpdisciplinārā programmā.

“Latvijas skolas somas” ietvaros dažādu pasākumu apmeklējumam nepieciešamo transporta un ieejas biļešu segšanai kopumā plānoti teju 13 miljoni eiro. Līdzekļus proporcionāli skolēnu skaitam saņems izglītības iestāžu dibinātāji – pašvaldības, ministrijas, biedrības, nodibinājumi un komersanti, kas īsteno pamata un vidējās vispārējas un profesionālās izglītības programmas. Īpaša uzmanība iniciatīvas ietvaros tiks veltīta aktīvai iesaistei, kurās skolēni var kļūt par aktīviem dalībniekiem. Liela nozīme programmas īstenošanā būs arī pedagogu darbam, sagatavojot skolēnus gaidāmajam notikumam un pēc tam mācību stundā pārrunājot pieredzēto un to sasaistot ar mācību procesu.

Plašāka informācija par iniciatīvu „Latvijas skolas soma” atrodama Latvijas valsts simtgades programmas mājaslapā.

06.09.2018.

Informācija no www.km.gov.lv