Pirmdien, 5.martā, starp pašvaldības iestādi “Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvalde” un Centrālo finanšu un līgumu aģentūru tiks parakstīta vienošanās par Darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.1.2. specifiskā atbalsta mērķa “Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi” projekta “Izglītības iestāžu mācību vides infrastruktūras uzlabošana un materiāltehniskās bāzes pilnveidošana” ieviešanu.

Projekta mērķis ir attīstīt izglītības infrastruktūru astoņās Ventspils pilsētas vispārējās izglītības iestādēs, lai sekmētu plānoto kompetenču pieejā balstītā vispārējās izglītības satura pakāpenisku ieviešanu.

Projekta ietvaros Izglītības pārvalde astoņās Ventspils vispārējās izglītības iestādēs – 1., 2. un Pārventas pamatskolā, 1.ģimnāzijā, 2., 3., 4. un 6.vidusskolā – plāno pabeigt 2013.gadā uzsākto bezvada interneta izbūvi, veikt infrastruktūras atjaunošanu, kapitāli izremontējot 148 mācību telpas, tai skaitā, veicot 5 jaunu dabaszinātņu un matemātikas kabinetu izbūvi, kā arī aprīkojot telpas ar jaunām ergonomiskām mēbelēm.

Tāpat tiks veikta elektriskā apgaismojuma un elektroapgādes sistēmu atjaunošana piecās skolās (1. un Pārventas pamatskolā, 1.ģimnāzijas piebūvē, 2.vidusskolas piebūvē un 6.vidusskolā), ugunsgrēka automātiskas atklāšanas sistēmu izbūve sešās skolās (1. un Pārventas pamatskolā, 1.ģimnāzijas piebūvē, 2., 3. un 6.vidusskolā), kā arī balss apziņošanas sistēmas izbūve trijās skolās (1.ģimnāzijā, 2. un 6.vidusskolā). 

Ventspils 2.vidusskolā jau uzsākti būvdarbi sporta zāles un tās palīgtelpu atjaunošanai, savukārt remontdarbi 2.pamatskolas sporta zālē paredzēti 2019. gadā.

Vienlaikus ar būvdarbiem projektā plānotas arī iegādes – 252 stacionārie datori, 278 portatīvie datori, 8 interaktīvās tāfeles, 94 projektori, 56  dokumentu kameras.

Projekta darbības ir uzsāktas 2017. gadā, un tās plānots īstenot līdz 2020. gada 31.decembrim.

Projekta kopējās plānotās izmaksas ir EUR 5 321 157, no tām Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalsta apjoms EUR 4 100 000, valsts budžeta dotācija pašvaldībām EUR 216 217, Ventspils pilsētas pašvaldības finansējums EUR 1 004 940.