Ventspils pirmsskolas izglītības iestādes Pasaka vecākās grupas Lapsēni un sagatavošanas grupas Zvaniņi izglītojamie 17. un 24. janvārī devās uz Ventspils Livonijas ordeņa pili, lai piedalītos muzeja pedagoģes Ilvas Buntikas vadītajā muzejpedagoģiskajā nodarbībā Mans muzejs- mana pils.

Mazie ventspilnieki ar prieku un nepacietību gaidīja šo notikumu, jo jau no 2017.gada septembra ir aktīvi iesaistījušies eTwinning un Erasmus+ projektā Pilis: Kultūra. Māksla, Stāsti, Pasakas, Mīlestība un Vienlīdzība Eiropas skolās (Castles: Culture. Art, Story, Tales, Love and Equality in European Inclusive Schools), tādēļ iepazīšanās ar pils vēsturi un kultūras mantojumu bija īpaši svarīga.

Projektā iesaistītie pirmsskolas izglītības iestādes skolotāji jau iepriekš bija veikuši sagatavošanas darbus, iepazīstinot bērnus ar pils vēsturi, iemītniekiem un viņu apģērbu, leģendām un simboliem. Audzēkņi zīmējuši, būvējuši un veidojuši radošos darbus par tēmu Pils, savukārt Livonijas ordeņa pilī tēma tika interpretēta detalizētāk no vēsturiskā, zinātniskā un praktiskā viedokļa, izmantojot muzeja līdzekļus un sasaistot tos ar iepriekš zināmo informāciju.

Muzeja pedagoģes I.Buntikas vadībā izglītojamiem bija iespēja daudz vairāk paplašināt savu redzesloku, papildināt zināšanas un veicināt izziņas interešu pilnveidošanos. Apmeklētāji uzzināja par pils rašanos, Melnā sivēna leģendu, izpētīja viduslaiku tērpus un aksesuārus un, pielaikojot tos, iejutās pils bruņinieku un dāmu tēlos, iepazinās ar pils iemītnieku dzīvi un kultūru viduslaikos, apskatīja muzeja slepenās ejas, muzeja krājumus un ekspozīcijas.

Pils muzeja apmeklējums visiem izvērtās par brīnišķīgu piedzīvojumu, kas nodrošina vēstures kultūras vērtību apguvi un sekmē personības attīstību. Izglītojošās aktivitātes muzejā palīdz bērniem attīstīt viņu kultūras identitāti, nacionālo pašapziņu un radošumu, lai uzlabotu novērošanas un novērtēšanas, valodas un analizēšanas, kā arī darbošanās prasmes, neaizmirstot par pozitīvām emocijām.

no images were found