Ventspils 2.vidusskolā karjeras atbalsta koordinatores Ligitas Vaļukas vadībā tika organizēts karjeras atbalsta pasākums, kurā piedalījās pilsētas skolu skolēnu komandas, lai kopīgi piedalītos sarunās par tēmu “Reklāma, dizains, māksla”.

Pasākuma mērķis bija sniegt skolēniem iespēju iepazīt reklāmas un dizaina, kā arī citu mākslas žanru profesiju apguves iespējas Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā (LMMD vidusskola), uzklausīt profesionāļu viedokli un padomus par skolēnu izveidoto kompozīciju reklāmas dizaina žanrā.

Karjeras atbalsta koordinatore L.Vaļuka stāsta, ka pieteikšanās pasākumam bija brīvprātīga un komandu sastāvus veidoja skolēni, kuri savās interesēs ir pietuvināti mākslai, arhitektūrai, dizainam un datorgrafikai. Karjeras atbalsta pasākumā piedalījās 9.klašu skolēnu komandas no 2., 4. un 6.vidusskolas, 1.ģimnāzijas, 2.pamatskolas un Pārventas pamatskolas.

Dodoties uz pasākumu, skolēniem bija uzdots mājas darbs – sagatavot instalācijā veidotu darbu, kurā ar reklāmas dizaina iespējām ir reklamēta kāda profesija. Pasākuma gaitā darbus analizēja viesi no LMMD vidusskolas: karjeras konsultants Nils Kuncītis, reklāmas dizaina nodaļas vadītāja Zane Buņķe un metāla izstrādājumu dizaina nodaļas vadītājs Edijs Ābelis. Pēc skolēnu darbu analīzes sekoja viesu prezentācija par iespējām apgūt dažādas radošas, ar mākslas virzieniem saistītas profesijas LMMD vidusskolā.