Nākamās nedēļas sākumā, 9. un 10. oktobrī, Ventspils 2.vidusskolā viesosies Tartu Annelinna ģimnāzijas (Tartu Annelinna Gümnaasium) pārstāvji, lai savstarpēji dalītos pieredzē.

Pirmdien, 9.oktobrī, viesi no Tartu Annelinna ģimnāzijas (Igaunija), tikšanās laikā ar skolas administrāciju, iepazīsies ar mācību darbu Ventspils 2.vidusskolā – valsts identitātes audzināšanu skolā, darba formu ar talantīgajiem bērniem gan skolā, gan arī pilsētā, kā arī vidusskolēnu Zinātnisko pētniecisko darbu (ZPD) metodiku. Tāpat viesi tiksies arī ar Ventspils 2.vidusskolas metodisko komisiju pārstāvjiem un dalīsies pieredzē ar Ventspils pilsētas skolotājiem par Igaunijas izglītības sistēmu, valsts identitātes audzināšanu Annelinna ģimnāzijā, kā arī pastāstīs par palīdzības sniegšanas sistēmu un pamatskolēnu radošajiem darbiem, un vidusskolēnu pētnieciskajiem darbiem, lai absolvētu ģimnāziju.

Savukārt otrdien, 10.oktobrī, pilsētas Metodiskā dienesta konsultante Alla Kitajeva kaimiņvalsts kolēģiem pastāstīs, kā tiek veidota mācību stundu struktūra un analīze Ventspils skolās, tajā skaitā arī 2.vidusskolā. Viesiem būs iespēja apspriest šos jautājumus ar mācīšanās grupu pārstāvjiem un  direktora vietniekiem mācību darbā, kā arī skolas konsultantiem. Tāpat pilsētas viesi varēs vērot atklātās krievu, angļu un latviešu valodas mācību stundas, kurās tiek pielietotas skolas mācīšanās grupas izstrādne, kuras virzītas uz skolēnu produktīvu darbību. Vizītes noslēgumā dalībnieki vienosies kopīgā diskusijā, lai pārrunātu abās dienās pieredzēto un plānus turpmākai sadarbībai.