Septembra mēneša garumā pirmsskolas izglītības iestādē “Rūķītis” notika koku izpētes dienas, kurās iesaistījās visu grupu bērni un viņu vecāki.

Koku izpētes dienās bērni mācījās vērot un izprast dabas likumsakarības, kā arī ieguva atbildes uz daudziem “kāpēc?” jautājumiem. Pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi varēja paši izvēlēties, ko katra grupa pētīs, piemēram, 11.grupas bērni nolēma izpētīt tieši tos kokus, kuri aug iestādes teritorijā. Arī bērnu vecāki aktīvi atsaucās uz grupu pedagogu aicinājumu – kopā ar bērniem doties pastaigās un fotografēt kokus, kuri aug Ventspilī. Aplūkojot atnestās fotogrāfijas, bērni secināja, ka pilsētā aug daždažādas koku sugas.

Savukārt bērnudārza 10.grupas audzēkņi devās uz Reņķa dārzu, lai meklētu oša dobumu,  “vāveres trepes’’ un varbūt pat ieraudzīt “slapjo rudens lapu”, par kurām klausījās Dzejas dienās. Reņka dārzā bērni  ar metru skaitītāja palīdzību noteica attālumus starp kokiem un mērīja koku apkārtmērus. Tāpat mazie ventspilnieki veica pierakstus un strādāja ar interaktīvo molbertu.

Arī iestādes darbinieki piedalījās koku izpētes dienās, par godu iestādes 40. dzimšanas dienas tuvošanos tika iestādīta dāvana visiem bērniem un vecākiem – ozols.

no images were found