Piektdien, 15.septembrī, Ventspils pilsētas domes sēdē tika atbalstīts projekts “Izglītības iestāžu mācību vides infrastruktūras uzlabošana un materiāltehniskās bāzes pilnveidošana”, kā ietvaros četru gadu laikā astoņās Ventspils vispārējās izglītības iestādēs notiks ievērojami būvdarbi un iegādes.

Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvalde 2017.gadā Eiropas Savienības fonda darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 8.1.2. specifiskā atbalsta mērķa „Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi” ietvaros uzsākusi realizēt projektu “Izglītības iestāžu mācību vides infrastruktūras uzlabošana un materiāltehniskās bāzes pilnveidošana” astoņās Ventspils pilsētas pašvaldības vispārizglītojošajās skolās 5 321 157 EUR apmērā, no kurām 4 100 000 EUR ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļi. Projekts ilgs līdz 2020.gadam. Būvdarbus un iegādes realizēs Ventspils Valsts 1.ģimnāzijā, Ventspils 2.vidusskolā, Ventspils 3.vidusskolā, Ventspils 4.vidusskolā, Ventspils 6.vidusskolā, Ventspils 1.pamatskolā, Ventspils 2.pamatskolā un Ventspils Pārventas pamatskolā.

Projekta ietvaros, 2017.-2020.gadā, astoņās skolās pabeigs 2013.gadā uzsākto bezvadu interneta izbūvi, veiks infrastruktūras atjaunošanu, veicot kosmētisko remontu 146 mācību telpās. Savukārt Ventspils 6.vidusskolā tiks izremontēta skolas lasītava un bibliotēka. Tāpat Ventspils 2.pamatskolā un Ventspils 2.vidusskolā atjaunos sporta zāles, kurās izbūvēs arī piespiedu vēdināšanas sistēmas. Veiks elektriskā apgaismojuma un elektroapgādes sistēmu atjaunošanu piecās skolās, automātiskās ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmu izbūvi sešās skolās un izbūvēs automātiskās balss ugunsgrēka izziņošanas sistēmas trijās skolās.

Izmantojot informācijas un komunikācijas tehnoloģijas mācību stundās, panākts, ka uzlabojušies skolēnu rezultāti, tādēļ vienlaikus ar būvdarbiem projektā plānotas arī iegādes. Astoņās Ventspils pilsētas pašvaldības skolās kopumā plānots iegādāties 227 stacionāros datorus, 253 portatīvos datorus, 8 interaktīvās tāfeles, kā arī 94 projektorus un 56 dokumentu kameras.

2017.gadā Ventspils 3.vidusskolā 16 mācību klasēs veikts remonts, veikta bezvadu interneta izbūve, nomainīta elektrosadalne ēkas cokolstāvā, kā arī visā ēkā izbūvēta automātiskās ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. Savukārt Ventspils 4.vidusskolas 1.stāvā atjaunotas 4 mācību telpas un veikta bezvadu interneta izbūve. Visbeidzot, Ventspils 6.vidusskolas 1.stāvā atjaunotas 6 mācību telpas, veikta bezvadu interneta izbūve, atjaunota elektroapgādes sistēma, izbūvēta automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma, kā arī automātiskā balss ugunsgrēka izziņošanas sistēma skolas 1.stāvā. Visās 26 atjaunotajās mācību klasēs izvietotas 1306 jaunas pārvietojamās mēbeles. Lai 2017. gadā īstenotu iepriekš minētos būvdarbus un iegādes, pašvaldība kopumā ieguldījusi 980 543 EUR.