Nedēļas sākumā, 28. un 29.augustā Ventspils pilsētas skolu pedagogiem norisinājās Metodiskās dienas, savukārt trešdien, 30.augustā, notika ikgadējā pedagogu augusta sanāksme.

Metodiskajās dienās ar tēmu „Ideju un pieredzes dienas skolās” visu skolu pedagogi devās ciemos pieredzes apmaiņā uz kādu no pilsētas skolām. Katra skola kolēģiem piedāvāja dažādas nodarbības un prezentācijas, lai dalītos ar labajiem prakses piemēriem un iedvesmotu uzsākt jauno mācību gadu. Metodiskās dienas norit jau otro gadu, tās mērķis ir pedagogu pieredzes apzināšana, popularizēšana un jaunu ideju gūšana, lai veicinātu pedagogu savstarpējo sadarbību.

Savukārt 30.augustā Ventspils Jaunrades namā notika ikgadējā pedagogu mācību gada ievadkonference. Ventspils Izglītības pārvaldes Metodiskā dienesta vadītāja Inga Pāvula kopā ar pedagogiem pārrunāja Metodisko dienu pieredzi un metodisko darbu jaunajā mācību gadā – katras skolas pārstāvji varēja dalīties iespaidos, kas gūtas Metodisko dienu ietvaros, kā arī pastāstīja kolēģiem, kādus izaicinājumus gaida jaunajā mācību gadā. Savukārt Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece Inguna Rudēvica klātesošos informēja par aktualitātēm izglītībā,  pārmaiņām izglītības pieejā, kā arī par paveiktajiem būvdarbiem Ventspils skolās un izglītības aktualitātēm Eiropas Savienības projektos. Konferences laikā pedagogus uzrunāja arī Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Konferences turpinājumā uzstājās vieslektori mg.psych. Edmunds Vanags un mg.psych. Reinis Upenieks ar prezentāciju “Pašvadīta mācīšanās: kas mums no tās?”. Prezentācijā tika pārrunāts projekts Skola2030 un kompetenču pieeja izglītībā, pievēršot īpašu uzmanību pašvadītas mācīšanās attīstīšanai.

Ikgadējā pedagogu augusta sanāksme

Metodiskās dienas Ventspils skolās