Otrdien, 13. jūnijā, Ventspils bibliotēkā pieredzes apmaiņas vizītē viesojās Ozolnieku un Jelgavas skolu direktoru vietnieku un metodisko apvienību vadītāji.

Pieredzes apmaiņas vizītes mērķis bija pārrunāt metodisko darbu Ventspils skolās, skolotāju savstarpējo sadarbību un profesionālo pilnveidi, kā arī Ventspils pilsētas Metodiskā dienesta darbu, lai Ozolnieku un Jelgavas viesi gūtu priekšstatu par izglītības jomu Ventspilī.

Ventspils Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece Inguna Rudēvica un Metodiskā dienesta vadītāja Inga Pāvula viesiem pastāstīja par pašvaldības rīcības programmām mācīšanās kvalitātes uzlabošanai, pedagogu motivācijas programmu, kā arī Metodiskā dienesta darbību un sadarbības formām skolās.

Pēc diskusijām un sarunām ciemiņiem piedāvāta iespēja piedalīties Ventspils skolu mācīšanās grupu vadītāju mācību noslēguma pasākumā, kur pilsētas viesi varēja uzdot sev interesējošos jautājumus skolotājiem par metodisko darbu Ventspilī, tādējādi saprotot Metodiskā dienesta atbalstu, kā arī uzzinot kā pārvarēt grūtības un kā darbs notiek praktiski.

Viesi bija vienisprātis, ka apmaiņas pieredzes vizīte bijusi ļoti interesanta, turklāt varēja iegūt idejas, kuras varētu īstenot arī savās skolās. Tāpat tika atzīts, ka metode pedagogiem sadarboties un vērot viena otra stundas un diskutēt par mācību procesu uzlabošanu ir noderīgs rīks, lai uzlabotu mācību stundu kvalitāti.

Ventspils pieredzi aplūkot brauc daudzi izglītības jomas pārstāvji, piemēram, šī gada marta beigās pilsētā viesojās Olaines, Ķekavas, Salaspils un Ikšķiles vispārizglītojošo izglītības iestāžu direktoru vietnieki, kuri vizītes laikā apmeklēja arī atklātās stundas Ventspils skolās, savukārt janvārī Ventspilī bija ieradušies Rīgas vispārizglītojošos izglītības iestāžu un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāji.

no images were found