Jau ceturto gadu Ventspils 1. ģimnāzijā norisināsies izglītības programmas Iespējamā misija dienas nometne – Vasaras skola „Grandiozā ekspedīcija”, kurā 5.-8. klašu skolēni interesantās nodarbībās pilnveidos, attīstīs un nostiprinās patstāvīgās mācīšanās prasmes. Šogad nometne norisināsies no 19. līdz 28. jūlijam.

Mācību darbs nometnē notiek nelielās 10 – 15 skolēnu mācību grupās no plkst. 9.00 līdz 17.00, izmantojot radošas un interaktīvas mācību metodes. Skolēni nodarbībās pilnveidos, attīstīs un nostiprinās patstāvīgās mācīšanās prasmes.

Dienas laikā gan klasēs, gan brīvā dabā notiks dažādas mācību nodarbības – nodarbībās “Ekspedīcija” skolēni attīstīs lasītprasmi un spēju analizēt lasīto tekstu. Nodarbību ietvaros bērni ievāks, apkopos, strukturēs un analizēs informāciju, kā arī paši novērtēs savu un citu sniegumu. Savukārt komunikācijas prasmju pilnveidošanas nodarbībās “Conversations”  ar dažādu spēļu, diskusiju un uzdevumu palīdzību skolēni trenēs prasmes sarunāties, stāstīt stāstus un veidot strukturētu runu angļu valodā. Nodarbībās “Izlūkošana” bērni apgūs pētnieciskās darbības soļus, plānojot eksperimentus, praktiski veicot novērojumus, analizējot un salīdzinot rezultātus. Apmeklējot nodarbības „Skaitļotava”, skolēni pilnveidos, nostiprinās un pielietos savas analītiskās prasmes matemātikā.

Vasaras skolas laikā vienu dienu būs arī pārgājiens, kurā skolēniem būs jāizmanto nometnē apgūtās zināšanas un prasmes, lai sadarbotos ar saviem grupas biedriem un kopīgiem spēkiem pievarētu dažādus šķēršļus un uzdevumus.

Nometnes dalības maksa ir 25 eiro. Pasākumu finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome.

Lai reģistrētos vasaras skolā, jāaizpilda pieteikums ej.uz/pieteikums2017 vai apmeklējot mājaslapu http://www.iespejamamisija.lv/vasaras-skola-1/ .

Jautājumu gadījumā vērsties pie Vasaras skolas dalībnieku piesaistes vadītājas Lāsmas Mencendorfas (tālr. 27521020, e-pasts [email protected] ).