Pirmsskolas izglītības iestādes “Varavīksne” audzēkņi no “Rūķīšu” grupas aktīvi iesaistījās radošā papīra pārstrādes konkursā “Pašu rokām darināts dizaina papīrs”, kuru rīkoja Latvijas uzņēmums, kurš rūpējas par tīru Latviju, “Zaļā josta” sadarbībā ar Latvijas Dabas muzeju kampaņas “Tīrai Latvijai” ietvaros.

Konkursa mērķis bija veicināt bērnos un jauniešos izpratni, ka no makulatūras var izgatavot jaunu papīru. Bērnu uzdevums bija no makulatūras materiāla – izlietotā papīra izgatavot paštaisītu, jaunu dizaina papīru, uz kura uzzīmēt, uzrakstīt, aplicēt vai citādi radoši iestrādāt savu vēstījumu “Tīrai Latvijai”.

“Rūķīšu” grupas audzēkņi čakli ķērās pie darba – plēsa un grieza nederīgo papīru, mērcēja un blenderēja to. Tikai tad varēja ķerties pie darba interesantākās daļas – jauna papīra izgatavošanas. Bērni varēja brīvi izpausties, pievienojot papīra masai dažādus dekoratīvus elementus, piemēram, sausos ziedus un augus, sasmalcinātus krītiņus un citus. Pēc papīra masas pagatavošanas, bērni nospieda lieko ūdeni un lika masu žāvēties. Izpriecājušies par skaisto jauniegūto papīru, audzēkņi turpināja darbu, lai izveidotu vēstījumu “Tīrai Latvijai”. Kopīgi darbojoties tapa trīs darbiņi, kuri tika aizsūtīti  uz “Zaļās jostas” biroju Rīgā.

No 12. aprīļa līdz 23. aprīlim Latvijas Dabas muzejā būs aplūkojama konkursa noslēguma izstāde.  Izstādes organizatori aicināja “Rūķīšu” grupas audzēkņus apmeklēt izstādes atklāšanas svētkus, jo pirmsskolas izglītības iestādes, no konkursam iesniegtajiem trīs radošajiem darbiem, divi darbi ir iekļauti izstādes darbu izlasē.

Pirmsskolas izglītības iestādes kolektīvs priecājas par audzēkņu panākumiem, jo atsaucība un iesūtīto darbu daudzums bijis liels. Konkursā “Pašu rokām darināts dizaina papīrs” piedalījās 94 izglītības iestādes no visas Latvijas, kopumā iesūtot vairāk nekā 500 radošos darbus.

no images were found