Ventspils pilsētas izglītības iestādes “Rūķītis” skolotājas martā jau otro nedēļu savstarpēji vienojās un apmeklēja viena otras nodarbības, lai varētu analizēt tā norisi un paaugstinātu mācību nodarbību efektivitāti, apmainoties idejām.

2. jaunākās vecuma grupas skolotāja Vita Janberga savām kolēģēm rādīja matemātikas nodarbību, skolotāja Vija Kalniņa vidējās vecuma grupas audzēkņiem attīstīja radošo darbību aplicēšanas nodarbībā, savukārt kolēģe Dace Cīrule sekmēja bērnu domāšanu un matemātiskās prasmes praktiskajā darbībā. Kolēģes varēja vērot kā skolotājas Dzintras Zakmanes vadībā vecākā vecuma grupas audzēkņi mājturības un tehnoloģijas nodarbībā modelēja televizora maketu un gatavoja kanapē maizītes. Toties 6 līdz 7 gadus veci  bērni attīstīja patstāvīgas pētniecības prasmes, sverot, mērot un iepazīstot tilpumu skolotāju Santas Ludevikas un Ingas Pašānes vadībā.

Apmainīšanās pieredze rosināja skolotājām dalīties ar to, kas viņām vislabāk padodas, turklāt tika iegūti noderīgi padomi mācību nodarbību efektivitātes uzlabošanai.

Šāda savstarpēja skolotāju sadarbības forma tika aizgūta no Ventspils pilsētas Izglītības pārvaldes Metodiskā dienesta, kura viens no uzdevumiem ir nodrošināt mācību stundu vērošanu un ieteikumu izstrādi kvalitātes uzlabošanai mācību procesā.

no images were found