Izglītības kvalitātes valsts dienests š.g. maijā veica Ventspils pirmsskolas izglītības iestādes “Margrietiņa” vadītājas Ingunas Irbes profesionālās darbības novērtēšanu. Šādai novērtēšanai pirmsskolu vadītāji pirmoreiz piesakās divu gadu laikā kopš darba pienākumu uzsākšanas, bet esošie vadītāji atkārtoti – reizi sešos gados.

Akreditācijas procesā ekspertu komisija veica kvalitātes vērtēšanu ar dažādām metodēm. To starpā bija attālinātas un klātienes intervijas ar izglītības iestādes pedagogiem, vadītāju, vadītājas vietniekiem, izglītības iestādes padomi un atbalsta komandu, kā arī pašvaldības pārstāvjiem. Notika rotaļnodarbību vērošana āra vidē un videoierakstā un izglītības iestādes apskate. Papildus tam tika veikta dokumentu un dažādu situāciju analīze, komunikācijas sociālajos tīklos analīze.

Pašlaik Ventspils pirmsskolas izglītības iestādē “Margrietiņa” mācās 184 izglītojamie, no kuriem 22 ir mazākumtautības pirmsskolas izglītības programmā. Savukārt iestādē strādā 27 pedagogi. “Margrietiņā” sekmīgi tiek ieviestas Montessori pedagoģijas darba metodes.

Akreditācijas ekspertu komanda Ingunas Irbes profesionālo darbību novērtēja ar vērtējumiem “labi”, tādējādi atzīstot atbilstību amatam.

29.06.2022.