No 8. līdz 12. februārim Taškentā, Uzbekistānā, notika starptautiskas svarcelšanas sacensības “6. International Solidarity Championships”, kurās piedalījās arī Sporta skolas “Spars” un Augstas klases sportistu sagatavošanas centra sportiste Daniela Ivanova. Sacensībās, kas vienlaicīgi bija arī kvalifikācijas sacensības 2020. gada Tokijas Olimpiskajām spēlēm, mūsu sportiste startēja svara kategorijā līdz 59 kilogramiem.

Raušanā Danielai pirmie divi mēģinājumi bija neveiksmīgi, bet ar trešo piegājienu 82 kilogramus izdevās pacelt. Grūšanā sākums daudz veiksmīgāks un  izdevās pacelt gan 103, gan 105 kilogramus, savukārt trešais mēģinājums – 107 kilogrami – tomēr neizdevās. Kopsummā ar paceltiem 187 kilogramiem Daniela ieguva 4. vietu, kā arī mazo bronzas medaļu raušanā. Jāatzīmē, ka Daniela bija jaunākā sacensību dalībniece savā svara kategorijā, tāpēc sasniegtas rezultāts uzskatāms par ļoti labu.

Šobrīd Ventspils svarcēlāji turpina gatavoties 2020. gada Tokijas Olimpiskajām spēlēm, un pasaules reitingā mūsu svarcēlāji ieņem divas 5. vietas (Rebeka Koha, Artūrs Plēsnieks) un vienu 8. vietu (Ritvars Suharevs), kas dod labas iespējas kvalificēties.

Ventspils Augstas klases sportistu sagatavošanas centrs izveidots ar mērķi pilnveidot kvalitatīvu augstas klases sportistu sagatavošanas sistēmu Latvijā, nodrošinot priekšnoteikumus starptautiski konkurētspējīgu sportistu attīstībai, kā arī izcilus sasniegumus sportā ilgtermiņā, efektīvi izmantot sportistu resursus un izveidoto sporta infrastruktūru. Visu šo laika periodu sportistiem tiek nodrošinātas naktsmītnes sporta internātā, ēdināšana 3 x dienā, medicīnas pakalpojumi, komandējumu izdevumi mācību – treniņu nometnēm un sacensībām, kā arī nepieciešamā inventāra iegāde, sporta bāžu izmantošana nepieciešamajos laikos. Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija Ventspils Augstas klases sportistu sagatavošanas centram 2020.gadā piešķīrusi finansējumu 108 000 eiro apmērā.

Apsveicam Danielu ar gūtajiem panākumiem un pateicamies treneriem Eduardam Andruškēvičam,  Viktoram Ščerbatiham un Ulvim Bērzonam par ieguldīto darbu!

10. 02. 20.