Pēc vasaras pārtraukuma atsākas tautas sporta programmas “Nāc un sporto!” aktivitātes, tāpēc aicinām ventspilniekus, piedalīties skriešanas un nūjošanas pasākumos „Reņķa dārzā”, Taku orientēšanās un orientēšanās sacensībās Ventspilī.

„Nāc un sporto!” programmas ietvaros Reņķa dārzā, rudens sezonā  13.septembrī, 27.septembrī un 4.oktobrī notiks vidējās distances skrējieni un nūjošana. Starts visos posmos tiks dots  plkst. 18.00. Dalībniekus aicinām pieteikties starta vietā no plkst. 17.30. Atgādinām, ka katrs skrējiena dalībnieks varēs izvēlēties distances garumu atbilstoši savām spējām un fiziskajai sagatavotībai – no viena līdz pieciem kilometriem. Sezonas noslēgums plānots 4.oktobrī.

Orientēšanās sporta cienītāji tiek gaidīti piedalīties „Ventspils  AZIMUTS  2017” un Kurzemes Taku orientēšanās seriāla posmos:

  • 14.septembrī, Cirpstene Z – Ventspils piejūras kempings D (marķējums no vecā Užavas ceļa) pagarinātā distance;
  • 21.septembrī, Jaunupe Z (marķējums no Kolkas šosejas) garā distance;
  • 28.septembrī, Ventspils Piejūras kempings.

 

Starts atvērts no plkst. 16:00 līdz 18:00 (šajā laika intervālā dalībnieks pats var izvēlēties, cikos startēt). Orientēšanās sacensībās tiek piedāvātas ikvienam vecumam un meistarībai atbilstošas distances. Ir distance iesācējiem, kuras veikšanai nav nepieciešamas priekšzināšanas orientēšanās sportā. Iesācējiem tiek nodrošināta apmācība un kompass. Dalībniekam nepieciešams skriešanai pa mežu piemērots apģērbs un apavi. Papildus informācija par orientēšanās sacensību norisi www.okzk.lv vai pazvanot pa tālruni 29174891.Taku Orientēšanās ir īpaša orientēšanās sporta disciplīna, kurā ātrums nav noteicošais. Līdz ar to, šīs sacensības ir pieejamas pat lēna un mierīga pārgājiena cienītājiem un cilvēkiem ar īpašajām vajadzībām, pat tiem kuri pārvietojas ratiņkrēslos vai lieto citus atbalsta līdzekļus.

Sports ir daļa no veselīga dzīvesveida un Tautas sporta pasākums “Nāc un sporto!” ir iespēja ikvienam aktīvās atpūtas cienītājam nodarboties ar fiziskām aktivitātēm.

Aicinām būt aktīviem un piedalīties sporta aktivitātēs! 

Pasākums organizēts ES projekta „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Ventspilī’” ietvaros!

LV_ID_EU_logo_ansamblis_ESF_RGB