Eiropas Jaunatnes Olimpiādē šogad labākos jaunos sportistus no visas Eiropas uzņems Ungārijas pilsēta Ģēra. Latvija būs pārstāvēta ar 53 sportistiem, no kuriem divi ir sporta skolas “Spars” audzēkņi.

Eiropas Jaunatnes Olimpiāde notiks no 23.-29.jūlijam. Sacensībās sacentīsies 50 Eiropas valstu jaunie sportisti vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Latvijas komandas pārstāvji startēs tikai individuālajos sporta veidos: vieglatlētikā, peldēšanā, vingrošanā, tenisā, džudo, kanoe un riteņbraukšanā.

No Latvijas vieglatlētikā startēs 16 sportisti, džudo sacensībās piedalīsies 10 Latvijas cīkstoņi, peldēšanā, riteņbraukšanā un vingrošanā startēs pa sešiem sportistiem, savukārt kanoe un tenisa sacensībās attiecīgi pieci un četri sportisti.

Olimpiādē iekļauti divi sporta skolas “Spars” sportisti: vieglatlēte Marija Svistuna (trenere Mārīte Alaine), kas uzvarēja šķēpa mešanā Latvijas Jaunatnes olimpiādē un Baltijas valstu U-16 čempionātā, sportistes labākais sasniegums ir 50m, un džudists Vladlens Jarockis (treneris Vladimirs Vlasjuks), kurš Eiropas U-18 čempionātā izcīnīja 3. vietu svara kategorijā virs 90 kg.  Sportisti uz olimpiādi dosies jau 21. jūlijā.

Novēlam veiksmīgus startus !