Septiņpadsmito reizi čempionāta medaļas tika dalītas atklātajā jeb Open nominācijā čempionātā galda hokejā.

Tālajā 2001. gadā Ventspils olimpiskā centra ledus halles kafejnīcas telpās norisinājās cīņas par pirmo Ventspils čempiona titulu. 2010. gadā vēl vecajās Jaunrades nama telpās par čempiona titulu cīnījās tikai juniori. Gadu vēlāk Jaunrades nams pārcēlās uz jaunajām telpām un klāt nāca arī dāmu un vecmeistaru nominācijas. Pirmos Ventspils čempiona titulus ieguva Ingmārs Šulcs Open nominācijā, Valts Grīnbergs Junioru nominācijā, Laima Kamzola Dāmu nominācijā un Arnis Vītols Veterānu nominācijā.

Šogad 17 dalībnieki no Skrundas, Rīgas un Ventspils sacentās par čempiona medaļām visās četrās nominācijās. Jāatzīmē, ka šajās sacensībās piedalījās astoņi Latvijas izlases dalībnieki, kuri jūnijā dosies uz pasaules čempionātu Čehijā.

Vispirms cīņas norisinājās Open kategorijā. Bronzas finālā sīvas cīņas norisinājās līdz pat pēdējai spēlei, kurā veiksmīgāks šoreiz bija Eliāns Ēdelis, uzveicot Gunti Ernšteinu un izcīnot bronzas godalgu. Zelta finālā līdz trijām uzvarām sērijā Latvijas galda hokeja trešais spēcīgākais spēlētājs Valts Smagars uzvarēja Elviju Siliņu un savai trofeju kolekcijai pievienoja Ventspils čempiona godalgu.

Junioru nominācijā pirmo reizi par Ventspils čempionu tika kronēts Eliāns Ēdelis. Sudraba godalga tika Elvim Arhinovičam, bet bronza – Madaram Irbem.

Dāmu kategorijā savu trešo čempiones titulu izcīnīja Laima Kamzola. Elēnai Rācenājai šoreiz tika sudraba medaļa, savukārt pirmo reizi pie bronzas godalgas tika rīdziniece Rita Goja.

Vecmeistaru konkurencē savu ceturto titulu izcīnija Aleksandrs Žernovojs. Guntim Ernšteinam – sudrabs. Pirmais Ventspils Veterānu čempions Arnis Vītols šoreiz izcīnīja bronzas godalgu.

Līdz ar sacensībām ir noslēgusies kārtējā Ventspils galda hokeja sezona. Jaunrades nams priecājas, ka šosezon Latvijas izlasē ir iekļuvuši septiņi Jaunrades nama komandas spēlētāji, kas ir lielākais dalībnieku skaits Ventspils galda hokeja vēsturē. Pasaules čempionātā, kurš no 16. līdz 18.jūnijam norisināsies Čehijas pilsētā Liberecā, Latvijas izlases krāsas pārstāvēs Elvijs Siliņš (Open), Eliāns Ēdelis un Alvis Siliņš (Juniori), Elēna Rācenāja un Laima Kamzola (Sievietes), kā arī Aleksandrs Žernovojs un Guntis Ernšteins (Veterāni).

Ventspils atklātā čempionāta rezultātus skatiet ŠEIT!