Ventspils pirmsskolas izglītības iestādes “Varavīksne” darbinieki, audzēkņi un viņu vecāki, iesaistoties Ekoskolu Rīcības dienās, 4. novembrī čakli rosījās talkā.

„Mēs domājam, ka pasaules sākums katram ir tur, kur viņš atrodas. Tādēļ par tīrību un sakoptību vispirms jārūpējas mājās,” tā pirmsskolas izglītības iestādes „Varavīksne” metodiķe Rasma Jaunķierpe.

Talciniekus atbalstīja pat laika apstākļi: spīdēja spoža saulīte, sniegs uzsniga citur, ne Ventspilī, ļaujot pabeigt rudens darbus. Kopā strādājot darbi ritēja raiti. Tika uztaisītas divas vietas komposta kaudzēm, uz pagraba jumta tika iestādīti pavasara puķu sīpoli, sagrābtas rudens lapas iestādes teritorijā un tai blakus esošajā kastaņu audzē. Pēc padarītajiem darbiem dažas grupiņas dzēra tēju, cienājās ar ķiploku grauzdiņiem un medus maizītēm turpat laukā. Citām grupiņām cienāšanās notika grupiņās, kur tapa arī plakāti ar aicinājumu negružot un aiz sevis dabā sakopt.

Pagatavotos plakātus pirmdien, 7. novembrī, bērni kopā ar skolotājām izvietoja sakoptajā kastaņu audzē. Brīvdienās uzsnigušais sniegs sakopto teritoriju bija padarījis baltu. Pirmsskolas izglītības iestādes „Varavīksne” kolektīvs un audzēkņi cer, ka apkārtējie iedzīvotāji atsauksies aicinājumam, un šī vieta paliks tīra un sakopta.

no images were found