No 10. līdz 14.oktobrim visā Latvijā, kā arī Ventspilī skolās tika organizēta karjeras nedēļa “Es būšu…”. Pasākumā aktīvi iesaistījusies arī Ventspils Centra sākumskola.

1.a klases skolēni karjeras nedēļas laikā noskaidroja, kas ir profesija, kādas ir profesijas, izvēlējās savu nākotnes profesiju, apzināja, kādas īpašības nepieciešamas atbilstošam profesijas pārstāvim, spēlēja rotaļu spēles, apmeklēja nodarbība bibliotēkā.


1.b klase veica aptauju vecākiem un noskaidroja vecāku profesijas un viņu pienākumus darbā, kā arī runāja par bērnu šobrīd izvēlēto nākotnes profesiju un ar to saistītiem pienākumiem. Skolēni noskaidroja īpašības, kuras ir vecākiem, lai veiktu pienākumus savā darbā. Apzināja, kādas īpašības ir skolēniem un kādas būtu vajadzīgas, lai viņi varētu strādāt savā izvēlētā nākotnes profesijā.

 

2.a klases skolēnu vecāki stāstīja par savu profesiju, iesaistīja skolēnu interesantās aktivitātēs.

 

2.b klase viesojās Ziemeļkurzemes profesionālās izglītības kompetences centrs un iejutās pavāra lomās, iepazinās ar galda etiķetes likumiem.

 

Karjeras nedēļā 3.a klase meklēja matemātiku dažādās profesijās. Skolēni apmeklēja Ventspils uzņēmumus, kas saitīti ar koku pārstrādi: „Ventplac”, „Kurzemes granulas” u.c.

 

3.b klase 11. oktobrī apmeklēja Galveno bibliotēku un iepazinās ar bibliotekāra profesiju. Diskutēja par to, cik svarīga ir īstās profesijas izvēle, kas jāņem vērā, lai izdotos atrast savu sapņu profesiju, bet 13. oktobrī apmeklēja Brīvdabas muzeju un guva priekšstatu, kādus svarus un mērus izmantoja senāk tirgotāji, zemnieki, skroderi, saimnieces. Paši praktiski veica dažādus uzdevumus – mērīja, svēra sevi un citus.


4.a Kurzemes Demo centrā apmeklēja izstādi “Klimata pārmaiņas”, uzzināja par klimatu pārmaiņu cēloņiem un sekām.Skolēni tikās ar fotogrāfu un izzināja fotogrāfa profesiju, paši gatavoja piespraudi ar skolas logo. Klase apmeklēja Latvijas Nacionālo operu un baletu.Klases stundā skolēni izveidoja savu pirmo CV.

 

Karjeras nedēļā 4. b klase pirmdien, 10.oktobrī, iepazinās ar elektriķa-montiera darbu. Uzzināja kā elektrība nonāk līdz mūsu mājokļiem un to, cik elektrība ir bīstama. Bērniem bija iespēja uzģērbt montiera speciālo apģērbu un ķiveri, kā arī apskatīt un aptaustīt šīs profesijas speciālos instrumentus. 11. oktobrī skolēni strādāja grupās un veidoja savu klases plakātu “Kāpēc man jāmācās mūzika?” 13.oktobrī klase apmeklēja bibliotēku. Skolēni ar interesantiem un izzinošiem uzdevumiem apguva bibliotēkas gudrības.


14. oktobrī 4.b klase 2 stundas darbojās Demo centrā. Praktiskajā nodarbībā iepazinās ar ķīmiķa profesiju, kur katrs pagatavoja gudro plastilīnu.

Arī 5.a klase devās ekskursijā uz Demo centru, piedalījās radošajā darbnīcā, uzzināja par vidi. 13. oktobrī klase devās uz bibliotēku izzināt bibliotekāra darbu, bet 14. oktobrī piedalījās karjeras nedēļas noslēguma pasākumā, kurā tika sagatavots priekšnesums par kādu profesiju. 12. oktobrī klase tikās ar karjeras konsultantu.

 

5.b klase apkopoja informāciju par dažādām profesijām. Klase izveidojusi īsfilmu par mākslinieka profesiju, kuru demonstrēs karjeras nedēļas noslēguma pasākumā.

 

Karjeras nedēļas ietvaros Talsos 6.a klase apmeklēja Klaunu muzeju, iepazinās ar klauna profesiju, kā arī ar gida un vēsturnieka profesijām. Kurzemes Demo centrā apmeklēja izstādi “Klimata pārmaiņas”, uzzinājām par klimatu pārmaiņu cēloņiem un sekām.

 

Savukārt 6. b klase devās ekskursijā uz Rīgu, uz CIDO ražotni un dzelzceļa muzeju, kuras laikā tika paplašinātas zināšanas par karjeras iespējām ražošanas procesā un Latvijas dzelzceļā.


1.-4. klašu skolēni veidoja plakātu “Izvēlētā mācību priekšmeta noderīgums profesionālajā karjerā”.

no images were found