Darot kopā, var izdarīt vairāk labo darbu! No 17. līdz 21. oktobrim Ventspils Centra sākumskolā tiek organizēta labo darbu nedēļa. Šīs nedēļas ietvaros katra klase izvēlējusies kādam palīdzēt, atvieglot kāda ikdienu.

1.a klases skolēni grābs lapas skolas pagalmā. Pēc stundām sakārtos klasi un vāks zīles un kastaņus, lai varētu nodot Briežu dārza meža dzīvniekiem.

1.b klase veiks trīs labos darbus: vienu labo darbiņu veiks katrs skolēns mājās (pēc izvēles),  otru darbiņu skolā (sakārtot solu vai darba kasti, vai kādam palīdzēt) un trešo darbiņu klase veiks kopīgi: palīdzēs dzīvniekiem gatavoties ziemai un vākt ziemas krājumus meža dzīvniekiem. Skolēni vāks zīles un kastaņus visas nedēļas garumā un tad savākto nodos Latvijas Valsts Meža pārstāvim.

2.a vāks zīles un ceturtdien tās vedīs uz Briežu dārzu, kā arī brauks uz dzīvnieku patversmi “Rembo” ar savāktajiem dzīvnieku barības ziedojumiem.

2.b klases labo darbu nedēļā grābs lapas skolas pagalmā.

3.a klase labo darbu nedēļā grābs lapas skolas pagalmā, kā arī katrs skolēns veido savu labo darbu kalendāru. Arī 3. b klase grābs lapas skolas pagalmā.

4.a klases skolēni visas nedēļas garumā palīdzēs skolas ēdnīcā uzklāt galdus un novākt netīros traukus.

Savukārt 4.b klase palīdzēs patversmes dzīvniekiem ar pārtiku un segām, vāks zīles un ābolus briežu dārzam, grābs lapas skolas pagalmā.

Labo darbu nedēļā 5.a klase taisīs apsveikumus pansionāta iemītniekiem. Tos Ziemassvētku laikā nogādās pansionātā, lai iepriecinātu vecos cilvēkus. Katrs skolēns personīgi šajā nedēļā iepriecinās/palīdzēs/izdarīs kādu labu darbiņu kādam ģimenes loceklim, kaimiņam vai draugam, šo veikumu iemūžinot fotogrāfijā.

5.b klase sadarbībā ar Sociālo dienestu plānojusi sagādāt mīkstās mantiņas bērniem no maznodrošinātām ģimenēm. Katram bērnam tiks izgatavota arī kartiņa.

6.a klases skolēni ir iecerējuši vākt zīles, ābolus, burkānus un visu nogādāt briežu dārzam, bet 6.b klase labo darbu nedēļā klase plānojusi flešmobu – labie vārdi.