Ventspils pirmsskolas izglītības iestādē “Vāverīte” 26. februārī notika pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu metodiskā apvienība ”Bērnu valodas pilnveidošana un lasītprasmes sekmēšana pirmsskolas vecuma bērniem”.

Metodiskajā apvienībā pirmsskolas izglītības iestādes “Vāverīte” pedagogi  dalījās pieredzē par 2015./2016. mācību gada galvenajiem mācību darba virzieniem bērnu valodas pilnveidošanā un lasītprasmes apguves veicināšanā.

Pirmsskolas izglītības skolotāja Linda Zvaigzne iepazīstināja kolēģus ar 1,5 līdz 3 gadus vecu bērnu grupu skolotāju paveikto bērnu valodas attīstības veicināšanā.

Pirmsskolas izglītības skolotāja Melita Sila iepazīstināja ar PII “Vāverīte” pedagogu pašizgatavoto mācību materiālu, tā  izmantošanas iespējām  bērnu valodas pilnveidošanā un intereses par burtiem veicināšanā 3 līdz 5 gadu vecu bērnu grupās.

Savukārt par 5 līdz 7 gadus vecu bērnu lasītprasmes apguves motivācijas veicināšanu un mācību materiālu daudzveidīgas izmantošanas iespējām mācību procesā ar kolēģiem pieredzē dalījās pirmsskolas izglītības skolotāja Jana Radele.

6 gadīgo grupas bērni bija sagatavojuši muzikālu priekšnesumu pasākuma dalībniekiem.

Visa mācību gada garumā PII “Vāverīte” pedagogi aktīvi darbojušies dažādu mācību materiālu izstrādē.Šajā mācību gadā PII “Vāverīte” pedagogi veidojuši pašizgatavotās attīstošās spēles, ar kuru palīdzību tiek veicināta bērnu valodas pilnveidošana un tiek sekmēta lasītprasmes apguve. Metodiskās apvienības laikā ar paveikto tika iepazīstināti kolēģi no citām pirmsskolas izglītības iestādēm.

Grupu skolotāji un bērni kopā ar vecākiem veidojuši dažādas pašizgatavotas grāmatas, piemēram, “Vārda burtu grāmata”, “Ziemassvētku novēlējumu grāmata”, tapusi pašsacerētu dzejoļu un pasaku grāmata u.c.

Lai pilnveidotu savas zināšanas un dažādotu mācību darbu PII “Vāverīte” pedagogi šajā mācību gadā smēlušies idejas arī viens no otra, apmeklējot kolēģu vadītās nodarbības, daloties pieredzē ar savu izstrādāto mācību materiālu iestādes pedagoģiskajās sēdēs.

no images were found