Ventspils 2. pamatskolā ir tradīcija organizēt Pūces skolas nodarbības Ventspils pirmsskolas izglītības iestāžu sagatavošanas grupas bērniem, ar mērķi iepazīstināt bērnus ar skolas vidi, skolas darbu un 1. klases skolotāju.

Gudrā Pūce nosūtīja ielūgumu visiem PII sagatavošanas grupas bērniem un vecākiem ar aicinājumu apmeklēt radošas nodarbības Ventspils 2. pamatskolā 7. novembrī. Skolas pedagogi novadīja trīs nodarbības. Bērni kopā ar vecākiem iejutās datorikas stundas fragmentā, vispirms noskaidrojot, kas ir datorika, bet pēc tam veica uzdevumu “Tangrams”. Bērni darbojās kopā ar vecākiem. Nodarbība radīja interesi un vecāki vēlējās uzzināt, kur paši mājās var trenēties veikt šo uzdevumu. Protams, viesi neiztika arī bez vingrošanas pauzes, jo arī datorikas nodarbībās skolēni vingro.

Otro nodarbību vadīja mūzikas skolotāja. Bērniem bija iespēja muzicēt orķestrī, izspēlēt muzikālas spēles un vienoties kopīgās dziesmās, bet trešo nodarbību vadīja nākamās pirmās klases skolotāja. Nodarbības tēma – „Gadalaiki”. Bērniem praktiski darbojās pie interaktīvās tāfeles, atpazina gadalaikus un parādīja savu lasītprasmi.

Visus bērnus un vecākus pie skolas sagaidīja Gudrā Pūce un novēlēja radošu dienu Ventspils 2. pamatskolā. Uz skolu nāca ne tikai nākamie pirmklasnieki un viņu vecāki, bet daudziem līdzi bija arī brāļi un māsas, vecmāmiņas, jo ar nākamo skolu iepazīties vēlas visa ģimene.

Bērniem izstaigājās pa skolu un iepazinās ar skolas telpām, bet vecāki saņēma atbildes no skolas direktores uz dažādiem interesējošajiem jautājumiem. Šāda nodarbība tiks rīkota arī 2016. gada 9. janvārī plkst. 11.00. Ventspils 2. pamatskola aicina visus nākamos pirmklasniekus un viņu vecākus iepazīties ar skolu un skolotāju.

no images were found