31. jūlijā Ventspils 1. ģimnāzijā noslēgsies Iespējamās misijas dienas nometne – Vasaras skola „Grandiozā ekspedīcija”.
Pasākuma noslēgumā viesosies Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Latvijas Republikas 12. Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāts Jānis Vucāns, programmas Iespējamā misija direktors Mārtiņš Kālis, kā arī nometnes dalībnieku ģimenes locekļi un draugi.

Vasaras skolas dalībnieki un viņu viesi noslēguma pasākumā atskatīsies uz desmit dienās paveikto, kopīgi skatoties video. Pēc tam nometnes dalībnieki viesiem rādīs un stāstīs par saviem darbiem, kā arī vadīs dažādas aktivitātes. Tāpat vecākiem būs iespēja satikt Iespējamās misijas skolotājus, kas strādājuši ar bērniem.

Iespējamā misija ir izglītības programma, kas pastāv, lai nostiprinātu izglītību kā vērtību Latvijā. Tās mērķis ir nodrošināt, lai katrs bērns Latvijā saņem kvalitatīvu izglītību, kas attīsta viņa spējas, kā arī motivāciju un prasmes mācīties mūža garumā, jo Latvijas sekmīgas attīstības pamats ir gudri, radoši un prasmīgi cilvēki. Programmas veidotāji un atbalstītāji uzskata, ka kvalitatīvas izglītības pamats ir labs skolotājs, tāpēc tā katru gadu piesaista, atlasa un sagatavo darbam skolā zinošus un mērķtiecīgus augstskolu absolventus. Iespējamā misija ir sabiedriska labuma organizācija.

Vasaras skola „Grandiozā ekspedīcija” 5.-8. klašu skolēniem ar pilsētas pašvaldības atbalstu Ventspilī tiek rīkota jau otro reizi, dodot bērniem iespēju interesantās nodarbībās pilnveidos, attīstīs un nostiprinās patstāvīgās mācīšanās prasmes.