Laikā no 16. līdz 20. novembrim dabaszinātņu skolotāji un izglītības eksperti visā Eiropā atzīmēs projekta „Scientix nedēļu”. Tuvojoties projekta noslēgumam, nedēļas mērķis ir dalīties projekta panākumos, skolotāju veiksmes stāstos un atsauksmēs, kā arī radīt labvēlīgu vidi projekta turpinājumam nākotnē.

„Scientix” ir  kopiena dabaszinātņu izglītībai Eiropā, kuras mērķis ir Eiropas Savienības ietvaros dalīties un izplatīt labās prakses piemērus dabaszinātņu izglītībā. Latvijā projektu koordinē Latvijas Universitātes Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centrs.

„Scientix nedēļas” garumā skolotāji un ikviens, kurš iesaistījies projekta klātienes apmācībās, vebināros, moodle kursos un  konferencēs, izmantojis „Scientix” mācību materiālus, aicināts dalīties savā pieredzē. Lietojot mirkļbirku #ScientixWorks sociālajos tīklos, projekts aicina pastāstīt, kā „Scientix” palīdzējis izstrādāt stundu plānus, eksperimentus un radošus uzdevumus, kā izdevies iedvesmot skolēnus dabaszinātņu mācību priekšmetiem un karjerai, kā arī dalīties citos stāstos ar kolēģiem visā Eiropā.

Atzīmējot „Scientix nedēļu”, interesentiem piedāvātas tiešsaistes debates: 12. novembrī „Vai skolotāji var iedvesmot nākotnes inovatorus attīstīt prasmes nākotnes inovatīvajai sabiedrībai?”, 19. novembrī „Ideālā dabaszinātņu klase un metodoloģija, lai iedvesmotu 11 – 14 gadus jaunus skolēnus”, 2. decembrī „Sadarbība dabaszinātņu, matemātikas, inženierzinātņu un tehnoloģiju (STEM) izglītībā”. Visas debates klausāmas un plašāka informācija par „Scientix nedēļu” atrodama projekta portālā.

Ikviens aicināts atbalstīt dabaszinātņu izglītības kopienas tālāko attīstību un projektu „Scientix”, parakstoties par tā turpinājumu Thunderclap.

„Scientix” īsteno Eiropas valstu izglītības ministriju sadarbības tīkls (European Schoolnet) un atbalsta Eiropas Savienības 7. pamatprogrammas pētniecības un tehnoloģiju attīstībai.