17. oktobrī Ventspils Jaunrades nama dambretes pulciņa audzēkņi piedalījās Latvijas kausa izcīņā dambretē jauniešiem. Sacensības notika Liepupes vidusskolā, Limbažu rajonā, trijās vecuma grupās. Pavisam piedalījās 215 skolēni no visas Latvijas.

U – 16 vecuma grupā zēniem mūsu vienīgais pārstāvis Kristaps Rendinieks ierindojās 10. vietā, izcīnot tieši pusi no iespējamajiem punktiem. Kristaps trenējas dambretes spēlē tikai trešo gadu un ir ļoti patīkami apzināties, ka viņš ir līdzvērtīgs pretinieks dambretistiem, kas trenējas jau 9. gadu. Tas tikai pierāda, ka nekāds vecums nav par vēlu, lai sāktu nodarboties ar šo galda spēli. Pirmās trīs vietas izcīnīja Gatis Kļava (Dobeles sporta skola), Mārtiņš Zemlītis (Siguldas sporta skola) un Mārcis Magone (Limbažu/Salacgrīvas sporta skola). U – 16 meiteņu grupā Ventspils Jaunrades nams netika pārstāvēts, pirmajās vietās Magdalēna Nereda (Rīgas skolēnu pils), Justīne Ansone (Kuldīgas sporta skola) un Aiga Gūtmane (Limbažu/Salacgrīvas sporta skola).

U – 13 zēnu grupā ventspilnieks Māris Smildzējs palika 12. vietā 40 dalībnieku konkurencē. Pirmajās vietās Kristers Lapiņš (Limbažu/Salacgrīvas sporta skola), Ričards Osītis (Dobeles sporta skola) un Reinards Helfrehts (Siguldas sporta skola). Meitenēm ventspilniece Evelīna Gailiša izcīnīja augsto 9. vietu. Pirmajās vietās Liene Ķirse (Valmiera), Annija Loce (Dobeles sporta skola) un Līva Oliņa (Siguldas sporta skola).

Vislabāk mūsējiem veicās U – 10 vecuma grupā. Tas arī saprotams, no visiem dambretes centriem Latvijā Ventspils Jaunrades pulciņš ir visjaunākais un tāpēc vislabākās sekmes sasniegtas tiek tur, kur trenēšanās ilgums ir salīdzināms ar pārējo centru audzēkņiem. Tā zēniem kausu par izcīnīto otro vietu saņēma ventspilnieks Kristers Frīdenbergs. Kristers jau ir divkārtējs Latvijas jauniešu čempionātu laureāts, bet kausa izcīņās līdz šim nebija veicies. Nu arī šis šķērslis ir pārvarēts. Pēc jaunā gada Kristers pārcelsies uz U – 13 vecuma grupu un dosies pretī jauniem izaicinājumiem. Nākošā vecuma grupa gaida arī Daniēlu Sideru, kurš Liepupē palika 9. vietā. Jaunākā zēnu grupa bija visplašāk pārstāvēta – 84 dalībnieki – un tikai fatāla neveiksme vienā no pēdējām kārtām liedz viņam iespēju izcīnīt kādu no kausiem. Ļoti labi startēja arī Kristera un Daniēla maiņa – Atis Ērciņš 19. vieta un Samuēls Siders – 22. vieta. Pirmajā vietā Klāvs Nolenbergs (Limbažu/Salacgrīvas sporta skola), trešajā – Reinis Štāls (Bauska). Meitenēm arī kauss par otro vietu ventspilniekiem – Evelīnai Otto. Lai izcīnītu visaugstākās vietas Latvijas mēroga sacensībās Evelīnai ir tikai vien pretinieks – viņa pati! Otra ventspilniece Kamilla Salmiņa palika 19. vietā. Pirmā – Keita Eglīte (Siguldas sporta skola), trešā – Anete Stepiņa (Dobeles sporta skola)

Gaidīsim vislabākos panākumus turpmākajās sacensībās.