14. un 15. augustā Ogres novada Sporta centra stadionā notiks vienas no lielākajām vieglatlētikas sacensībām Baltijā šovasar – Valsts Prezidenta balva vieglatlētikā. Latvijas izlases sastāvā iekļauti arī vairāki Sporta skolas “Spars” un Augstas klases sportistu sagatavošanas centra sportisti.

Divas dienas Baltijas valstu vieglatlēti cīnīsies gan individuālajās disciplīnās, gan par spēcīgākās komandas titulu. Pateicoties lieliskajiem panākumiem Latvijas čempionātā vieglatlētikā uzaicinājumus pārstāvēt Latvijas izlasi saņēmuši Rūta Kate Lasmane, kura startēs trīssoļlēkšanā un tāllēkšanā. Darja Sopova startēs tāllēkšanā, Luīze Dārta Sietiņa 100 m barjerskriešanā, bet Ruslans Smolonskis – 10000 m soļošanas distancē. Delegācijas sastāvā iekļauti arī treneri Juris Petrovičs un Andris Kronbergs.

Sadarbībā ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministriju Ventspilī darbojas Augstas klases sportistu sagatavošanas centrs, kurš izveidots ar mērķi pilnveidot kvalitatīvu augstas klases sportistu sagatavošanas sistēmu Latvijā, nodrošinot priekšnoteikumus starptautiski konkurētspējīgu sportistu attīstībai, kā arī izcilus sasniegumus sportā ilgtermiņā, efektīvi izmantot sportistu resursus un izveidoto sporta infrastruktūru. Izglītības un zinātnes ministrijas piešķirtais finansējums 2020. gadā 108 000 eiro.

Turēsim īkšķus par mūsu sportistiem!

12. 08. 20.